Sivka in nogavice brez para - Mateja na poti.

nedelja, 10. september 2017

Sivka in nogavice brez para

V družini imamo skrivnost…to, da nam nepojasnjeno izginjajo nogavice. Ni pomembno če so velike  ali majhne, preprosto izginejo. Nikoli obe! Vedno po ena in tako druga nima para.
Ta vikend, smo uživali (beri: postorili vse, za kar nam drugače zmanjka časa) doma in babica, ki včasih popazi otroka nam je zatežila: Sedaj, ko ste doma, pa lahko končno poiščete tiste manjkajoče nogavice!
OK. Nismo jih našli, pa saj se nismo niti preveč trudili. Istočasno, ko me je ob hiši čakala še neporezana sivka, je zasvetila ledica v moji glavi.
Sivkina vrečka iz nogavic, ki ne najdejo para.
Sivkina vrečka iz nogavic, ki ne najdejo para.


Naredili bomo sivkine vrečke iz nogavic brez para

Super ideja…porabili bomo vse “domače” sestavine in tako zaščitili oblačila pred molji. Meni pa sivka še blazno dobro diši, tako da si bom svojo štajersko Provanso še shranila za zimo.


Vsak ima doma nogavice brez para

Redki so tisti, ki jim nikoli ne zmanjka nobena nogavica. Če ima kdo recept, kako se temu izogniti, mi prosim naj čimprej javi!
V vsaki družini se najdejo nogavice brez para
V vsaki družini se najdejo nogavice brez para.
Škoda, da se tega nisem spomnila kak teden prej, ko sem v šoli otrokom sešila vrečke…da smo potem izdelali zaščitne vrečke pred molji. Nogavice so vsekakor boljša rešitev!

Treba je porezati sivko

Sivka je zame idealna rastlina za naš vrt. Zelo nezahtevna, sploh je ni treba zalivati, raste kjerkoli in blazno dobro diši. Vso poletje se zanalašč z nogami obdregnem ob vijolične grmičke, zato da še bolje dišijo. In ko na terasi pijem kavo, na njej gledam ples čebelic in mislim na Provanso…mogoče pa zato ne krenemo nikoli tja, ker imamo toliko sivke domaSmile
Sivko krasno diši vso leto.
Sivko krasno diši vso leto.

Sivkine vrečke za zaščito pred molji

Porežite cvetove in napolnite nogavice. Na vrhu se nogavica trdno zaveže z vrvico. Izdelek je končan. Lahko se ga položi na poličko v omari ali obesi na drog.

Otročje lahko, zato naj to raje delajo vaši otroci, vi pa med tem spijte kakšno kavo! In še to...škoda, da vam ne morem z besedami opisat kako dobro danes diši doma!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za vaš komentar. Odgovorim vam v najkrajšem možnem času.