Diši po morju - peš ali s kolesom–Seča - Mateja na poti.

torek, 4. april 2017

Diši po morju - peš ali s kolesom–Seča


Nekako je treba otvoriti letno sezono in čeprav se besedno počutim kot v zimskem spanju, kilometrina na AD ni pozimi nič kaj pojenjala. Po 38-ih smučarskih dneh še vedno upamo na kakšno snežinko med prihodnjimi prazniki.
Kot se spodobi, je treba letno sezono pričeti na slovenski obali, na otoku. Ta otoček je majhno postajališče sredi marine Portorož, kjer so dodatno letos uredili še plažo in to bo res top poletni del slovenske obale…kljub visoki ceni postajališča.
Marina je dobro izhodišče za peš in kolesarske potepe. Veliko parkirišče za vse “dnevne migrante” odpravi vsak stres iskanja prostora za parking.
Severno se prične plaža in promenada…užitek za tiste, ki jim godi družba in dogajanje.
WP_20170401_15_17_22_Pro 1

Južneje se prične pot proti solinam. Nam najljubša pot.  Pred vhodom v kamp Lucija zavijete levo po rahlem hribčku navzgor do Forma Vive. Prekrasni razgledi proti Bernardinu med travo posajenimi kipi.
WP_20170402_10_06_18_Pro
WP_20170402_09_59_02_Pro
Potka je krožna in se po spustu po stopnicah priključi na obalno cesto proti solinam.
Zavoj levo vodi kar nekaj kilometrov po poti, ki loči novo in staro. Na obalnem hribu vsakoletno zraste kar nekaj sodobnih vil, v vodi pa je v kanalčku “britof čolničkov”, ki ima poseben čar. Zadnja “kompostna”meja med luksuznimi vilami in zaščitenimi solinami v odzadju. In včasih, ko za trenutek zatisnem oči, takoj pomislim na odlomke iz filma Poletje v školjki. Le kdo si ne bi želel potepati tukaj?WP_20170401_15_28_32_Pro

Še naprej proti Sečovljam preberi lansko idejo TUKAJ (Parenzana je padla).
Torej od Forma Vive zavoj desno vodi do fitnesa na prostem…namenjenega vsem in vsakomur primernega.




WP_20170401_15_01_46_Pro 

Celotna krožna pot od parkirišča  in nazaj meri slabe štiri kilometre. Lahkoten sprehod z zaključnim piknikom na travi pri rtu Seča.


Sonce, morje, travica…deka, košara za piknik, kak lopar in žoga…vse to je lahko super preživet dan z družino in prijatelji, na zraku, zastonj.
Preden se bi podali na dolge kolone na mejnih prehodih razmislimo…tuje morje in kraji niso nič kaj lepši od naših, so le nekoliko drugačni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za vaš komentar. Odgovorim vam v najkrajšem možnem času.